Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Επιστολή Στυλιανίδη στο Π.Ι. για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού


Επιστολή Στυλιανίδη στο Π.Ι. για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού

Να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού για τη συγγραφή νέου βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, προκειμένου να είναι στα σχολεία το επόμενο σχολικό έτος ζητά με επιστολή του προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η διοίκηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες της προκήρυξης , η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού και σε αθηναικές εφημερίδες..
Στο μεταξύ χθες ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέτζος συναντήθηκε με τους προέδρους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Οργανισμού Διδακτικών βιβλίων όπου αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα και η επίσπευση εκείνων των διαδικασιών που απαιτούνται, ιδιαίτερα τις διαδικασίες παραγωγής, έτσι ώστε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να μην επαναληφθούν ελλείψεις σε διδακτικά βιβλία.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Λυκουρέτζος δήλωσε τα εξήςΔημοσιογράφος: κε Υπουργέ, είχατε μια συνεργασία με τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Υπήρξαν κάποιες συνεργασίες, ώστε την επόμενη χρονιά τα βιβλία να είναι πιο έγκαιρα στα σχολεία και να μην έχουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος;Υφυπουργός: Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργού κου Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη-συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και του Υπουργείου μας, με την συμμετοχή μου, την συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα καθώς και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Παρακολουθούμε το χρονοδιάγραμμα και επισπεύδουμε εκείνες τις διαδικασίες, οι οποίες απαιτούνται, ιδιαίτερα τις διαδικασίες παραγωγής, έτσι ώστε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να μην αντιμετωπίσουμε ελλείψεις σε διδακτικά βιβλία.Δημοσιογράφος: Το νέο βιβλίο της Ιστορίας, γιατί έχουμε το παλιό φέτος στα σχολεία, θα είναι του χρόνου στα σχολεία ή θα έχουμε τελικά δυο χρόνια το παλιό βιβλίο;Υφυπουργός: Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχετε τον πλήρη κατάλογο των βιβλίων που θα διδαχθούν στο νέο σχολικό έτος.Δημοσιογράφος: Βγήκε η έκθεση του ΟΟΣΑ, με τους δείκτες των χωρών σε επίπεδο δαπανών στην παιδεία και η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά στις τελευταίες θέσεις, ουραγός. Κάποιο σχόλιο γι΄αυτό;Υφυπουργός: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το βάρος του δημόσιου χρέους. Καταβάλλουμε τεράστιους πόρους για την εξόφληση δανείων και τόκων προηγούμενων χρήσεων και συνεπώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Φιλοδοξούμε να μεγιστοποιήσουμε την ωφέλεια από τις δαπάνες, οι οποίες διατίθενται προς όφελος της νέας γενιάς της πατρίδας μας και διεκδικούμε να ενισχύσουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας, με έμφαση στην Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό, χρειαζόμαστε τη συμμαχία και τη σύμπραξη όλων των κοινωνικών και πολιτικών εταίρων για να κάνουμε ακόμα περισσότερα και τολμηρότερα βήματα μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: