Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Iσπανία, Σουηδία και Ρωσία στο δρόμο της Ελλάδας


Καλή σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί για την Ελλάδα η κλήρωση του Euro 2008 που έγινε την Κυριακή στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Αντίπαλοι της Εθνικής θα είναι η Σουηδία, η Ισπανία και η Ρωσία.
Mε μία πρώτη (και λίγο πρόχειρη ανάγνωση) η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει βάσιμες ελπίδες. Οι Ίβηρες δίχως αμφιβολία αποτελούν μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά υπό προϋποθέσεις παίζονται. Στο Euro 2004 τους αντιμετωπίσαμε και πήραμε το πολύ σημαντικό Χ.
Η Σουηδία είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, οι παίκτες της έχουν καλή ποδοσφαιρική παιδεία, διαθέτουν αστέρια όπως ο Ιμπραήμοβιτς αλλά η Εθνική σαφώς και μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια. Τέλος η Ρωσία, καθοδηγούμενη από έναν κορυφαίο προπονητή όπως ο Γκους Χίτινγκ, θέλει να επιστρέψει στις διακρίσεις και να δείξει ότι έχει αφήσει πίσω της τις μέρες της μετριότητας. Όμως και πάλι είναι ένας αντίπαλος που η Εθνική μπορεί σαφώς να νικήσει.
Οι ομοιότητες με την κλήρωση που είχαμε στο Euro 2004 είναι πάρα πολλές. Ουσιαστικά μιλάμε για τον ίδιο όμιλο, απλώς στη θέση της Πορτογαλίας, βρίσκεται η Σουηδία. Οι άλλοι δύο αντίπαλοι είναι οι ίδιοι.
Συνοπτικά οι όμιλοι της διοργάνωσης
A’ όμιλος
ΕλβετίαΤσεχίαΠορτογαλίαΤουρκία
B’ όμιλος
ΑυστρίαΚροατίαΓερμανίαΠολωνία
Γ’ όμιλος
OλλανδίαΙταλίαΡουμανίαΓαλλία
Δ’ όμιλος (Σάλτσμπουργκ)
EλλάδαΣουηδίαΙσπανίαΡωσία
Το πρόγραμμα της Εθνικής (όλα τα παιχνίδια στο Σάλτσμπουργκ)
Tρίτη 10 Ιουνίου: Ελλάδα-Σουηδία
Σάββατο 14 Ιουνίου: Eλλάδα-Ρωσία
Τετάρτη 18 Ιουνίου: Ελλάδα-Ισπανία
Ολοι οι αγώνες θα έχουν ώρα έναρξης 21:45 Ελλάδος
* Ενας εκπρόσωπος από κάθε κάτοχο του τροπαίου έδωσε το παρών στην κλήρωση της Λουκέρνης. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
** Την επίσημη μπάλα της διοργάνωσης παρουσίασαν ο αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας Αντρέας Ιβανσιτς και ο αρχηγός της Εθνικής Ελβετίας Αλεξάντερ Φρέι. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά και οι πόλεις στις οποίες θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: