Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Ιδιωτικά νηπιαγωγεία και του χρόνου...

Στην ιδιωτική εκπαίδευση θα στραφούν και του χρόνου γονείς με 5χρονα παιδιά.Ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύσει και την επόμενη σχολική χρονιά η ρύθμιση που παρέχει στους ιδιωτικούς αλλά και στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς τη δυνατότητα ίδρυσης τμημάτων προσχολικής αγωγής (νηπιαγωγείων), μιας και τα δημόσια νηπιαγωγεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Τα πάνω - κάτω στην προσχολική αγωγή έφερε απόφαση της κυβέρνησης να καθιερώσει ως υποχρεωτική τη φοίτηση στα νηπιαγωγεία από φέτος, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές και το προσωπικό.
«Φέτος είχαμε πολλαπλασιασμό των εγγραφών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Αυτό, όπως φαίνεται, θα συνεχιστεί και του χρόνου. Οι γονείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους αυτό που θα έπρεπε να τους παρέχει η δημόσια εκπαίδευση», δήλωσε στην «Η» ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης. Το κτιριακό πρόβλημα είναι οξύ στα δημόσια νηπιαγωγεία, το 70% των οποίων στεγάζεται σε ακατάλληλες αίθουσες.
Σε ό, τι αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα των δασκάλων, ο κ. Λυκουρέντζος δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Σχετικά με τις μειωμένες δαπάνες που διατίθενται για την Παιδεία στον προϋπολογισμό του 2008, απάντησε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες του κράτους. Για το Ασφαλιστικό, σημείωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: